27 octombrie 2014

Am tot auzit de blacklist-uri, si mi se refuza accesul/email-ul datorita lor...

Listele negre (asa numitele blacklist) si cele albe (whitelist) ii ajuta pe profesionistii IT de la inceputurile industriei. Conceptul este simplu: daca esti acolo (pe baza de IP, utilizator, email etc) fie ti se interzice accesul undeva, pentru blacklist, fie ti se va accepta intotdeauna accesul in al doilea caz. In particular ca utilizator va puteti cel mai des lovi de listele internationale care exista pentru a combate SPAM-ul, email-urile nesolicitate, care pe baza IP-ului vostru comunica server-elor ca acel IP este listat, iar server-ul de email refuza categoric conexiunea de la expeditor. Tendinta utilizatorilor este sa sustina "dar nu am facut nimic!", insa cu siguranta ceva s-a intamplat chiar daca nu stiti: fie IP-ul propriu sau intreaga retea, fie cel al server-ului de email prin care trimiteti a fost listat pentru SPAM masiv. Deci nu vorbim aici de 3 email-uri, ci de o cantitate semnificativa trimisa catre alte conturi, catre alte server-e de email.

Cauzele sunt diverse:
- trimiteti cu buna stiinta (poti sa te opresti te rog?);
- aveti un simplu malware local care trimite fara sa stiti, sau masina face parte dintr-un bot-net;
- a fost blocata intreaga retea pe care va aflati si intrati in blacklist cu marea masa a celor de pe ea;
- sau server-ul prin care trimiteti...
...are una dintre probleme de mai sus.
Si niciodata nu veti putea iesi din acele liste (uneori este vorba chiar de hoster, deci si de noi) daca nu se rezolva problema. Eventual doar temporar din cele care ofera suport pentru self removal; dar toti operatorii mari de blacklist-uri ofera aceasta posibilitate. Insa veti intra instant la loc pana cand identificati si opriti sursa SPAM-ului, deci mai bine incepeti cu asta. Va informam de pe acum ca va fi un proces energofag si care va dura o vreme indelungata intrucat nimic aici nu se afla sub controlul personal. Poti doar sa faci ce trebuie si sa astepti.

Atentie, avem o politica foarte stricta fata de trimiterea de SPAM prin server-ele noastre: orice cont care abuzeaza de servicii si trimite o cantitate mare de emailuri nesolicitate, sau generate automat, etc. va fi blocat si mai apoi sters irevocabil daca nu se iau masuri categorice.

www.quanta-group.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu