17 octombrie 2014

Ce este acela un CMS, de ce implementati asa ceva si la ce imi foloseste? Cum imi gestionez platforma?

CMS inseamna Content Management System, adica pe scurt este o intreaga platforma de publicare online, a informatiilor care doriti sa apara pe internet generand dinamic website-ul. Este asemanator portalurilor si blog-urilor, dar mult mai complex si scalabil, creeat in php si avand in spate o baza de date MySQL; integreaza o sumedenie de facilitati gen editare intuitiva WYSIWYG direct din browser, media manager, management drepturi user si group, sistem de template-uri, sistem multi-lingvistic, continutul este independent de template, organizare pe sectiuni si categorii, management complet publicare item, cautare avansata, sistem intuitiv si oricand modificabil de meniuri, etc. De departe insa, dincolo de acestea, cea mai importanta calitate a unui CMS, pe langa un grad mare de control si automatizare, este ca oricine indreptatit sa acceseze administrarea lui (cu un utilizator si o parola) poate modifica foarte simplu si fara cunostinte IT direct din browser orice in el.

Spre deosebire de un site static in HTML, poate fi deci administrat usor de voi: la editarea unei pagini sau articol va apare in Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome sau oricare alt browser, o fereastra asemanatoare unui editor de text gen Word, unde introduceti si formatati orice text sau imagini doriti si puteti seta o multime de parametri. In momentul in care se salveaza, continutul este publicat direct pe website. Peste aceasta platforma (desi intuitiva ea este foarte complexa, numarand standard peste 5200 de fisiere) se pot instala sau lega cu ea extensiii ce vor oferi functionalitati suplimentare: shop-uri online, forumuri, galerii, slideshow-uri, portofolii, repositoare de download, formularistica online, newsletter-e, etc.

Accesul se face fie direct in site prin campul de login (zona publica, accesibila vizitatorilor, numita si frontend), fie din consola de administrare la care ajungeti introducand /administrator (sau /admin, altele, etc) dupa adresa web a site-ului (locatie numita backend). Evident in functie de cate drepturi acordati unui anumit utilizator, la tot atatea facilitati va avea acces, in CMS putand lucra online o intreaga echipa, perfect controlata. Si daca realizam noi website-ul, consultanta si instruirea sunt incluse.

Quanta implementeaza in marea majoritate a cazurilor CMS-ul Joomla! pentru care intretinem si pachetele lingvistice de localizare in limba romana (am tradus vs 3.x integral), acele language packs (joomlacode.org) pe care acum le instalati automat din interfata grafica. Este o alegere facuta dupa ani de zile de experienta in care am incercat tot ce se poate. Acest CMS credem ca ofera un balans si o medie perfecta intre facilitati, usurinta in utilizare, performanta si securitate. Pe scurt il situam si noi si clientii (nu ne plac merele amestecate cu pere, dar totusi) intre prea-putinul oferi de Wordpress si prea-prea-ul oferit de Drupal :)

www.quanta-group.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu